Folk Danes

Folk Danes er en gruppe ambitiøse og erfarne unge dansere og musikere mellem 18-30 år. Med udgangspunkt i den traditionelle danske folkemusik og -dans sammensætter Folk Danes publikumsvenlige shows, der kombinerer de traditionelle danse og melodier med nyere kompositioner og elementer fra andre dansestile. 

Holdet er kendt for sit raske tempo, utal af danseløft samt nytænkning af både musik og dans. 

Image

Foto: Mathias Ditlev

Arrangementer

Show, kursus, bal, workshop eller legestue - Folk Danes er et alsidigt hold med mange kompetancer.

Holdet består af en række erfarne dansere, musikere og uddannede danseinstruktører, derfor kan Folk Danes tilbyde mere end blot et show med høj fart. Tidligere er holdet også blevet booket til at lave:

- Danseworkshops for nybegyndere
- Musikworkshop
- Dansebal med instruktion
- Danseworkshop for øvede
- Spillemandsbal uden instruktion

Du er velkommen til at sende en mail til mail@folkdanes.dk, hvis du har et arrangement eller en ide, hvor du tænker at Folk Danes vil passe ind.

Se på Arrangement-siden hvor vi næste gang optræder, samt hvor vi tidliger har optrådt.

 

Historien

Folk Danes havde sin første træning i januar 2014 og debutopvisning blot et halvt år senere. Siden har holdet optrådt adskillige gange i Danmark, samt deltaget i en folklorefestival på Sadinien og Nordlek i Sverige. 

Udover at være et opvisningshold, er Folk Danes også en forening, som varetages af en bestyrelse. Foreningen har til formål at udbrede den danske folkemusik og -dans, både internationalt og nationalt. 

Tidligere har holdet fået hjælp af instruktør og koreograf Birthe Jørgensen, samt af DM-vinder og instruktør Carsten Jørgensen til at konstruere shows. De seneste shows har holdet selv konstrueret, med vægt på at værne om traditionen, nytænke den og skabe publikumsvenlige shows.

Holdet håber at kunne vise at folkedans og -musik ikke kun er for gamle folk i træsko og med halm i lommerne. Derfor vil man kun meget sjældent opleve Folk Danes optræde i traditionelle dragter eller holdets folkloredragter. 

Image

Foto: Ålborg Reklamefoto