Folk Danes

We are a troupe of young dancers and musicians between the ages of 18 and 30 years! We have a lot of experience, despite our youth; many of our dancers have participated in several competitions, such as the Danish Championships. Many of our musicians have at least a decade of experience in not just concert folk music, but also playing live for dancing. Everyone also has performed with dance and music in other contexts.

Image

Photo: Anders Nielsen

Events

Show, kursus, bal, workshop eller legestue - Folk Danes er et alsidigt hold med mange kompetancer.

Holdet består af en række erfarne dansere, musikere og uddannede danseinstruktører, derfor kan Folk Danes tilbyde mere end blot et show med høj fart. Tidligere er holdet også blevet booket til at lave:

- Danseworkshops for nybegyndere
- Musikworkshop
- Dansebal med instruktion
- Danseworkshop for øvede
- Spillemandsbal uden instruktion

Du er velkommen til at sende en mail til mail@folkdanes.dk, hvis du har et arrangement eller en ide, hvor du tænker at Folk Danes vil passe ind.

Se på Arrangement-siden hvor vi næste gang optræder, samt hvor vi tidliger har optrådt. 

 

History

Folk Danes havde sin første træning i januar 2014 og debutopvisning blot et halvt år senere. Siden har holdet optrådt adskillige gange i Danmark, samt deltaget i en folklorefestival på Sadinien og Nordlek i Sverige. 

Udover at være et opvisningshold, er Folk Danes også en forening, som varetages af en bestyrelse. Foreningen har til formål at udbrede den danske folkemusik og -dans, både internationalt og nationalt. 

Tidligere har holdet fået hjælp af instruktør og koreograf Birthe Jørgensen, samt af DM-vinder og instruktør Carsten Jørgensen til at konstruere shows. De seneste shows har holdet selv konstrueret, med vægt på at værne om traditionen, nytænke den og skabe publikumsvenlige shows.

Holdet håber at kunne vise at folkedans og -musik ikke kun er for gamle folk i træsko og med halm i lommerne. Derfor vil man kun meget sjældent opleve Folk Danes optræde i traditionelle dragter eller holdets folkloredragter. 

Image

Photo: Ålborg Reklamefoto